Uppfödning av nötkreatur

Lantbruk och nötkreatur, rent allmänt och lantbruk och nötkreatur nära Gislaved är något jag ser, läser och hör allt för lite om. Jag hittar inte alls mycket när jag söker på det. Därför sitter jag nu här och skriver det här inlägget, så att ni ska ha något att läsa när ni söker på det.

Först och främst skulle jag vilja gå in lite på vad ett lantbruk är, för att förstå det måste jag först berätta vad jordbruk är. Jordbruk är alltså växtodling och boskapsskötsel. Som jordbrukare nyttjar man mark med syftet att producera djurfoder, livsmedel och råvaror. När man kombinerar boskapsskötseln och växtodlingen med skogsbruk kallas det för lantbruk. Kort sagt kan man säga att jordbruk är en del medan lantbruk är det hela.

Nu när vi har det färskt i minnet skulle jag vilja gå närmare in och berätta om ett lantbruk som jag har spanat in lite extra. Det är Fridhälls Gård jag pratar om, det är ett lantbruk som föder upp nötkreatur nära Gislaved. Det var av en ren slump som jag kom in på deras hemsida, jag satt och sökte upp information om jordbruk och lantbruk, även till viss del om nötkreatur, och hittade deras hemsida. Idag är jag väldigt glad över att jag gjorde det, annars hade jag inte suttit på den informationen jag gör. Är det här ämnet något som intresserar dig? Vill du veta mer? I så fall kan jag rekommendera dig att klicka vidare på länken i början av inlägget. Då kommer ni direkt till Fridhälls Gård´s hemsida, där kan ni läsa vidare om dem och deras arbete inom lantbruk och deras uppfödning av nötkreatur i Gislaved. 

Det var allt jag hade att dela med mig av för idag, jag hoppas att ni har gillat det. Ha det bra nu så hörs vi snart med ett nytt inlägg.